Feestelijke lancering Westeinderpas: de lokale cadeaukaart van Aalsmeer

Op woensdag 19 juli, tijdens de zomerbarbecue van Nieuw Ondernemend Aalsmeer, werd de Westeinderpas officieel gelanceerd. De gemeente Aalsmeer is hiermee een eigen cadeaukaart rijker om lokale ondernemers te steunen.

westeinderpas lancering

Op de buitenlocatie van ZAAI Kweek & Eet vond de aftrap van de lokale cadeaukaart voor Aalsmeer en Kudelstaart plaats. Wethouder Sven Spaargaren reikte samen met John Keunen van Groupcard de Westeinderpassen uit aan de winkeliersverenigingen.

 

De zomerbarbecue was ook de ideale gelegenheid voor ondernemers uit de regio om met elkaar in contact te komen. De Westeinderpas mocht daar een handje bij helpen. Alle ondernemers kregen een badge met niet alleen hun eigen naam, maar ook de naam van een andere aanwezige. Elkaar gevonden? Dan ging je naar huis met een Westeinderpas. De eerste cadeaukaarten kunnen dus al lokaal worden besteed.

Initiatief voor lokale ondernemers

Mensen winkelen steeds meer online, waardoor er veel geld uit de regio verdwijnt. In Aalsmeer gaat het naar schatting om meer dan € 6 miljoen per jaar. Met het motto ‘behoud wat je hebt’, naar de spreuk ‘Retine quod habes’ in het gemeentewapen van Aalsmeer, wil de Westeinderpas inwoners stimuleren om lokaal te kopen.

 

De gemeente Aalsmeer steunt de Westeinderpas met een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie. Ook is er extra budget beschikbaar gesteld om maar liefst € 40.000 aan cadeaukaarten uit te delen voor een vliegende start van de Westeinderpas. Zo komen er onder andere een zomeractie en een loterij waarbij je kans maakt op een cadeaukaart met € 20 tot wel € 150 tegoed.

 

De lokale cadeaukaart begint sterk met al meer dan 75 deelnemers: allemaal enthousiaste ondernemers in Aalsmeer en Kudelstaart die zorgen voor gezelligheid, variatie en levendigheid in hun buurt.

Leuk en veelzijdig cadeau

Ontvangers krijgen met de Westeinderpas toegang tot een ruim en breed assortiment. Zo kunnen ze met hun nieuwe cadeaukaart winkelen bij de lokale bakker, kaasboer of vishandel, maar ook bij dat unieke kledingzaakje, de dierenwinkel of hun favoriete chocolatier. En de cadeaukaart is bij nog veel meer soorten ondernemers in te wisselen. Het volledige aanbod staat op de website: www.westeinderpas.nl.

 

Zo is de Westeinderpas niet alleen goed voor de lokale ondernemers en economie, maar ook leuk om te geven en om te krijgen.

Afbeelding van westeinderpas GC

Trots op lancering Westeinderpas

Met veel plezier verzorgt Groupcard lokale cadeaukaarten voor 25+ gemeenten in Nederland vanuit ons kantoor in Aalsmeer. De Westeinderpas is voor ons dus extra bijzonder, zo dicht bij huis. We kijken uit naar mooie resultaten en verdere samenwerking met alle lokale partners in “onze gemeente”.