Mantelzorg

Gemeenten hebben sinds 2015 van de overheid de opdracht gekregen om invulling te geven aan de waardering en identificering van mantelzorgers. Deze nieuwe taak blijkt voor veel gemeenten een lastige vraag, aangezien mantelzorg een wereld op zich is en de mantelzorger over het algemeen niets met de gemeente te maken wil hebben. Daarom ontwikkellen wij speciaal voor gemeenten de Mantelzorgpas. Het waarderingsmiddel die de kracht van de lokale omgeving inzet om mantelzorgers niet incidenteel, maar het gehele jaar door te waarderen, zonder dat dit ten koste gaat van het gemeentebudget.

Goed voor de mantelzorger, de lokale economie en de gemeente

De mantelzorgpas is een waarderingspas waarmee de mantelzorger bij diverse, lokale winkels en voorzieningen kan betalen. De gemeente zet voor elke 12 maanden een tegoed op de pas, de hoogte van dit tegoed is per gemeente verschillend. Wij zorgen ervoor dat de mantelzorger met dit tegoed in de buurt terecht kan bij tientallen, speciaal gekozen, mantelzorgpaspartners. Via de Mantelzorgpas bieden deze partners speciale acties aan de mantelzorger, het stelt hen zo in staat om invulling te geven aan hun MVO-doelstellingen en als bonus doet de mantelzorger langer met het tegoed.

Voor elke Mantelzorgpas richten wij een eigen, online omgeving in waar de mantelzorger kan zien waar hij terecht kan en welk speciaal voordeel de partner biedt. Daarnaast is het voor de mantelzorger mogelijk om binnen een veilige omgeving online te bekijken welk saldo men nog heeft en kan hij ook online punten sparen om het tegoed te verhogen zonder dat dit van invloed is op het gemeentelijk budget.

De Mantelzorgpas ook voor jouw gemeente

Indien gewenst kunnen wij alle transacties naamloos registeren, zodat de gemeente ziet hoe het mantelzorgcompliment gespendeerd wordt. Zo kan de gemeente nog beter inspelen op de specifieke wensen van de mantelzorger. Daarnaast zorgt het lokale karakter van de Mantelzorgpas ervoor dat ook de lokale economie gestimuleerd wordt en kunnen de resultaten ook gebruikt worden om terugkoppeling te geven aan de Raad. Als gemeente bepaal je zelf in welke mate je betrokken wenst te blijven bij het proces, zo biedt de Mantelzorgpas altijd de gewenste invulling, waarbij de mantelzorger, in tegenstelling tot incidenteel, juist het gehele jaar door waardering ontvangt en de verantwoordelijk ambtenaar totale ontzorging omtrent dit beleidspunt ervaart.

Cases MANTELZorg

Mantelzorgpas Noordwijk

De gemeente Noordwijk heeft voor de Mantelzorgpas Noordwijk gekozen als waarderingsmiddel voor de eigen mantelzorgers. In samenwerking met lokale winkeliers en voorzieningen, ontvangt de Noordwijkse mantelzorger voordeel bij dagelijkse aankopen. Niet alleen hoeft men voor bepaalde items minder te betalen, maar men krijgt bij sommige partners zelf een cadeautje, uiteraard helemaal gratis. Denk hierbij aan een lekker kopje koffie of een stukje heerlijke taart.

De Mantelzorgpas Noordwijk biedt de Noordwijkse mantelzorger de mogelijkheid om het gehele jaar door te genieten van het compliment. Wij regelen de communicatie en verwerking van alle mantelzorgpastransacties, zo biedt de gemeente Noordwijk een uniek aanbod aan de lokale omgeving waar niet alleen de mantelzorger, maar ook de lokale economie de vruchten van plukt.  

Lees meer...

Mantelzorg in Deventer

Eind 2015 sloot ook de gemeente Deventer aan bij onze invulling van het mantelzorgcompliment. De Mantelzorgpas Deventer biedt lokale winkels en voorzieningen de mogelijkheid om specifiek voordeel te bieden aan de mantelzorger. Daarnaast is het voor de Deventer mantelzorger ook mogelijk om via hun reguliere, online aankopen punten te sparen die zij weer kunnen omzetten naar extra tegoed op hun waarderingspas.

Hierbij kan de mantelzorger kiezen uit meer dan 2500 (bekende) webshops, zoals de Hema, Xenos, Blokker, Media Markt en Albert Heijn. Via een, door ons ontwikkeld, online platform kan de mantelzorger precies zien waar hij terecht kan en welk voordeel hij daar geniet. Door uitgedachte online marketing tools wordt de verbinding met de mantelzorgers behouden en verstevigd. 

Lees meer...

Zij gingen al voor


De Verbindende Factor

De verbindende factor vindt haar oorsprong in ons dna. Wij geloven in de kracht van samenwerken, de kracht van de directe omgeving en de verbinding die men voelt bij de plaats die men thuis noemt. Samen met onze opdrachtgevers brengen wij lokale winkeliers en instanties bij elkaar met loyaliteitsprogramma’s die meer zijn dan een ‘quick win’. Nee, wij gaan voor een substantiële verandering in de manier van denken, manier van beleven van het product. Wij noemen het de win-win-win situatie, omdat naast jouw doelgroep ook jouw bedrijf/instantie én de lokale ondernemers de vruchten plukken van onze initiatieven. Onze verbindende factor is dus jouw succesformule!

      GROUPCARD
 Naar boven