De Duurzame Cadeaukaart in Gemeente Den Haag is een groot succes

Inwoners uit Den Haag ontvingen onlangs een duurzame cadeaukaart: een tegemoetkoming voor de aanschaf van een energiezuinige koel-vriescombinatie.

Ontwerp-zonder-titel-5

Vorige week is de folder voor een Duurzame Cadeaukaart op de deurmat gevallen bij 50.000 inwoners van Den Haag. Binnen 1 dag waren er ruim 300 passen geactiveerd en binnen enkele dagen was de 1000 bereikt! In eerste instantie zouden er maximaal 1000 Duurzame Cadeaukaarten worden uitgegeven, maar door het grote succes heeft Gemeente Den Haag besloten het maximale aantal te verhogen naar 1500 Duurzame Cadeaukaarten. Dit vertegenwoordigd een totale waarde van € 375.000.

 

De Duurzame Cadeaukaart is ontstaan vanuit Gemeente Den Haag die huishoudens met een Ooievaarspas extra ondersteuning wil bieden bij de aankoop van een energiezuinige koel-vriescombinatie met een Duurzame Cadeaukaart van € 250. De Duurzame Cadeaukaart geeft korting op een koel-vriescombinatie met energielabel A, B of C en een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh. De koel-vriescombinatie wordt gratis bezorgd en de oude koelkast wordt gratis meegenomen.

 

Bij Groupcard kunnen pashouders, naast het activeren op de website, hun pas ook activeren via telefonisch contact. Onze servicedeskmedewerker Dries vertelde dat een aantal Ooievaarspashouders ook al echt een tijd op zoek zijn naar een nieuwe koelkast. Eén beller had zelfs een koelkast uit de jaren 90. In totaal hebben onze servicedeskmedewerkers binnen één week 263 belletjes en 22,5 uur telefonisch contact gehad met de Ooievaarspashouders.

 

Wil jij meer informatie? Kijk op https://denhaag.duurzame-cadeaukaart.nl/