Vijf redenen waarom de lokale cadeaukaart het perfecte kerstcadeau voor je personeel is

Het is weer die tijd van het jaar. De zoektocht naar een kerstcadeau voor je personeel begint. Kies dit jaar voor een veelzijdig cadeau met een mooie boodschap dat ook nog eens zo is geregeld.

cadeaukaart kerstcadeau personeel

Een kerstpakket, een bioscoopbon, een mooie fles wijn of een interessant boek… Als werkgever of HR-professional heb je eindeloos veel opties voor het eindejaarsgeschenk, maar dat maakt het er niet makkelijker op. Eén cadeau vinden dat bij iedereen in de smaak valt, is misschien wel een onmogelijke opgave. Maar voor elke medewerker een persoonlijk cadeau regelen, is onhaalbaar voor (middel)grote bedrijven.

 

Hoe zorg je ervoor dat al jouw medewerkers zich gewaardeerd voelen? De lokale cadeaukaart als kerstcadeau heeft het allemaal.

1. Geschikt kerstcadeau voor al je personeel

Uit onderzoek van GfK blijkt dat de cadeaubon of -kaart het favoriete eindejaarsgeschenk is van meer dan de helft van alle werknemers. Maar geef je dan een boekenbon, een restaurantbon of een modebon? Met de lokale cadeaukaart geef je het gewoon allemaal. Met een cadeaukaart zoals het Amstelveens Cadeau of de GooischePas kunnen ontvangers zelf hun cadeau uitkiezen bij meer dan honderd aangesloten lokale winkeliers, horecazaken en andere ondernemers.

2. Ook voor medewerkers die verder weg wonen

Wonen niet al jouw medewerkers in de directe omgeving van je bedrijf? Ook daar is aan gedacht. Dit jaar combineer je een lokale cadeaukaart van Groupcard gemakkelijk met het eigen online keuzeconcept: Cadeaux à la Carte. Deze webshop is gevuld met (lokale) cadeautjes, maar ook uitjes, giftcards en zelfs verrassingspakketten voor de liefhebbers van het traditionele kerstpakket. Nog meer keuzevrijheid voor je personeel en als werkgever heb je er geen omkijken naar: je geeft iedereen een en dezelfde cadeaukaart die zowel lokaal als online te besteden is.

cadeaukaart online

3. Een mooie kerstboodschap

Geef je een lokale cadeaukaart, dan geef je veel meer dan alleen keuzevrijheid. Je stimuleert de lokale betrokkenheid die de hele gemeenschap goed doet. En dat gemeenschapsgevoel is waar het echt om draait met Kerst. Ontvangers genieten van een lokale beleving en de extra bestedingen die hiermee lokaal terechtkomen, zijn een steuntje in de rug voor jouw medeondernemers.

4. Ideaal kerstcadeau om te geven

Ook niet onbelangrijk: voor jou als werkgever of HR-professional is de lokale cadeaukaart een ideaal kerstcadeau om te geven. Omdat je zelf het saldo bepaalt, past dit cadeau binnen elk budget. Verder is het alleen nog een kwestie van bestellen en uitdelen. Of nog makkelijker (en duurzamer): kies voor een digitale voucher.

5. Een feestje om te geven

Cadeaukaarten afgezaagd, onpersoonlijk of onorigineel? Helemaal niet. Geef ‘m in een feestelijke envelop of giftbox met een handgeschreven bericht. Een persoonlijke boodschap doet het altijd goed. Of maak er echt een feestje van, zoals Kverneland deed.

 

Dit bedrijf in de gemeente Haarlemmermeer organiseerde een eigen kerstmarkt voor alle medewerkers en vond het belangrijk om lokale winkeliers daarbij te betrekken. Via een van die winkeliers kwam Kverneland op het idee om de MeerPas, de lokale cadeaukaart van Haarlemmermeer, te gebruiken als betaalmiddel op de kerstmarkt.

Medewerkers kregen een MeerPas met tegoed om bij lokale ondernemers op de kerstmarkt een cadeautje uit te zoeken. “Alle collega’s waren ontzettend enthousiast over de kerstmarkt”, vertelt Corine. En de collega’s die niet bij de kerstmarkt konden zijn, konden hun MeerPas op een later moment alsnog besteden bij de meer dan 100 aangesloten lokale ondernemers.

 

Wil jij je personeel ook op een bijzondere manier verrassen? We helpen je graag om er een onvergetelijk moment van te maken. Lees meer over ons kerstcadeau of neem vrijblijvend contact met ons op.