RREW

Met de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) biedt de overheid subsidie voor energiebesparing. Gemeenten vragen de eenmalige specifieke uitkering aan en kunnen huurders en huiseigenaren hiermee stimuleren om energie te besparen in hun woning.

Het doel van de RREW is om CO2-uitstoot te verminderen en woonlasten te verlagen. Gemeenten maken huurders en huiseigenaren met deze regeling bewust van hun mogelijkheden om energie te besparen in hun woning, door te beginnen met kleine maatregelen. De RREW is de opvolger van de RRE, waarbij de doelgroep huurders was uitgesloten. Beide regelingen zijn inmiddels gesloten.

energy-saving-g54152a630_1920

Eenvoudig verzilveren RREW-subsidie voor inwoners

Als gemeente heb je verschillende mogelijkheden om de RREW uit te voeren. Een duurzame cadeaukaart of Energie Kadokaart is een laagdrempelige oplossing. Subsidie komt snel bij de juiste inwoners terecht. Zo kunnen zij hier gemakkelijk gebruik van maken en zelf beginnen met energiebesparende maatregelen. Dit is hoe zo’n oplossing eruit kan zien.

 

Stap 1: Cadeaukaarten verzenden

Als gemeente geef je aan welke huishoudens in aanmerking komen voor de cadeaukaart. Wij zorgen dat de betreffende huishoudens een cadeaukaart met een unieke code ontvangen.

 

Stap 2: Activeren en ondersteunen

Ontvangers kunnen hun kaart gemakkelijk online, telefonisch of via e-mail activeren. Onze eigen servicemedewerkers krijgen voor de lancering een briefing, zodat ze optimale ondersteuning kunnen bieden bij vragen.

 

Stap 3: Besteden en besparen

Inwoners besteden het bedrag op de cadeaukaart aan energiebesparende producten bij aangesloten ondernemers. Dit kunnen landelijke en juist ook lokale winkels zijn omdat we werken met een Open House Inkoop Systeem.

Waarom kiezen gemeenten voor deze aanpak van de RREW?

Volledige ontzorging: van techniek tot financiële afwikkeling
Fraudeloze en veilige methode
Succesvol in al meer dan 90 gemeenten
Verbeterde samenwerking met lokale ondernemers
Hoge conversie bij het verzilveren van de subsidie
Afbeelding van afbeelding-blog-energiearmoede

Uitvoering RREW in jouw gemeente

Ben jij als gemeente nog op zoek naar een laagdrempelige uitvoering van de RREW? Met een duurzame cadeaukaart of Energie Kadokaart komt subsidie snel bij de betreffende huishoudens terecht. Inwoners kunnen de kaart gemakkelijk uitgeven aan eenvoudige energiebesparende maatregelen.