Wethouder viert feestdagen met Amstelveens Cadeau

Adam Elzakalai, wethouder Economische Zaken van Amstelveen stimuleert de lokale economie in Amstelveen met de introductie van het Amstelveens Cadeau. Een cadeaukaart die lokaal kopen leuker maakt en meer geld in de regio houdt. In samenwerking met de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD) heeft Groupcard deze lokale cadeaukaart ontwikkeld als alternatief op de landelijke cadeaukaarten. In korte tijd zijn al meer dan 50 lokale ondernemers aangesloten bij het Amstelveens Cadeau. Zij kijken uit naar de extra omzet die deze lokale cadeaukaart hun gaat opleveren.

Amstelveens-Cadeau-Kerst

Amstelveens Cadeau: dat betaalt pas lekker lokaal

Ieder jaar wordt er in Amstelveen rond de 18 miljoen euro uitgegeven aan en met cadeaukaarten, maar een flink deel van die omzet gaat naar grote webwinkels. Sinds november 2022 is er het Amstelveens Cadeau, een cadeaukaart om meer lokaal te laten besteden.

 

Deze lokale cadeaukaart werkt zoals je zou verwachten. Klanten kopen het Amstelveens Cadeau online of bij bepaalde winkels in Amstelveen. Ze bepalen zelf hoeveel saldo ze op de kaart zetten. De ontvanger kan het saldo opvragen via amstelveenscadeau.nl of de Mijnpas app en de cadeaukaart gebruiken als betaalmiddel bij aangesloten ondernemers in Amstelveen. Groupcard verzorgt de technische implementatie en de marketing voor het Amstelveens Cadeau, om zo de drempel voor deelname laag te houden voor ondernemers c.q. winkeliers.

 

 

Amstelveens Cadeau: stimulans voor lokale economie

De gemeente leuker, aantrekkelijker en leefbaarder maken begint meestal bij de lokale ondernemers. Hun wordt immers gevraagd dat evenement, die sportvereniging of dat trapveldje te sponsoren. Daarvoor is meer lokale omzet nodig. Het initiatief van de VAD is daarom van alle kanten warm ontvangen. Al meer dan 50 ondernemers in Amstelveen hebben zich aangemeld en profiteren van de extra omzet en van de publiciteit rond het Amstelveens Cadeau. Deze lokale cadeaukaart zorgt voor meer zichtbaarheid van de lokale ondernemers en voor een hogere klantbetrokkenheid. Ook de overbesteding kan bijdragen aan de omzetboost: 80% van de ontvangers van een cadeaukaart geeft in de winkel meer uit dan de waarde van die kaart.

Amstelveners omarmen lokale cadeaukaart

Het Amstelveens Cadeau geeft consumenten lekker veel keuze: naast winkeliers hebben ook lokale ondernemers uit de horeca en sport- en cultuursector zich aangesloten. Dat maakt het Amstelveens Cadeau een uniek cadeau dat bij veel Amstelveners in de smaak zal vallen!

Ook de gemeente Amstelveen is een groot voorstander van het project. Mede dankzij een subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie kunnen ondernemers kosteloos deelnemen aan het Amstelveens Cadeau. Daarnaast geeft de gemeente maar liefst € 75.000 aan cadeaukaarten weg.

Sparen voor of bijdrage aan een goed doel

Tijdens de feestelijke lancering van het Amstelveens Cadeau is er al € 1000 gedoneerd aan de Voedselbank Amstelveen. Zo komt deze investering goed terecht in de Amstelveense samenleving en economie. Ook Adam Elzakalai, wethouder Economische Zaken van Amstelveen, heeft vertrouwen in het initiatief en stipt aan dat de kaart mooi op tijd voor de feestdagen is gelanceerd.

Mantelzorgers gewaardeerd met lokale cadeaukaart

De gemeente Amstelveen zorgt er graag voor dat er nog meer geld in de lokale economie blijft en wordt besteed. Daarom verloopt de waardering van de mantelzorgers ook middels het Amstelveens Cadeau en wordt deze cadeaukaart dus ook ingezet als een mantelzorgpas. Zo komt er extra lokaal geld rechtstreeks terecht bij de lokale middenstand.

In jouw gemeente ook lokale verbinding?

Diverse gemeenten hebben al mooie successen behaald met de lokale cadeaukaart van Groupcard. Ben jij ook enthousiast geworden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gemeente? Lees meer over de voordelen van een lokale cadeaukaart of neem contact met ons op. We vertellen graag hoe we voor meer verbinding zorgen in de lokale samenleving.