4 keer meer zichtbaarheid voor lokale ondernemers

Nederlanders zijn gek op cadeaukaarten. We geven er jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan uit. Maar de omzet komt vooral terecht bij grote webshops en niet bij de lokale ondernemers die onze steun goed kunnen gebruiken. Groupcard biedt een alternatief: een lokale cadeaukaart die alleen in de buurt kan worden besteed. Aangesloten lokale ondernemers profiteren niet alleen van de directe extra omzet uit de cadeaukaarten, maar ook van de extra bekendheid die de cadeaukaart oplevert. Op deze vier manieren vergroten we de zichtbaarheid van lokale ondernemers.

lampen

1: Eigen pagina op de website van de lokale cadeaukaart

Als we een nieuwe cadeaukaart lanceren, hoort daar natuurlijk een website bij. Alle aangesloten lokale ondernemers krijgen hierop een eigen pagina. Hier vinden bezoekers onder andere het adres, de contactgegevens en de openingstijden. We maken de pagina af met bijvoorbeeld mooie foto’s, meer informatie over de onderneming en een citaat van de eigenaar.

2: Lokale ondernemers in het zonnetje

Regelmatig zetten we op de website een winkelier, restauranthouder of andere ondernemer uit de regio in het zonnetje in een blogartikel. Ondernemers krijgen de kans om hun boodschap te delen en we laten lezers (meer) kennismaken met niet alleen de onderneming maar ook de persoon of personen erachter. Die persoonlijke connectie stimuleert de loyaliteit bij het winkelen, uit eten gaan, sporten, ontspannen, enzovoort.

3: Extra aandacht via social media

Ook op social media zetten we onze lokale ondernemers in de spotlight. Goede voornemens in januari, cadeautjes voor moederdag of leuke activiteiten in de zomervakantie? Wij zoeken uit waar je in de buurt moet zijn en delen onze tips met onze volgers op social media.

4: Meeliften op marketingcampagnes

Tot slot organiseren we regelmatig leuke acties waarbij lokale ondernemers kunnen aanhaken. Zo konden Amstelveners op Valentijnsdag een cadeaukaart winnen door een tafeltje te reserveren bij een van de aangesloten restaurants. En in de Haarlemmermeer maakten restaurantbezoekers tijdens Ontdek Culinair Haarlemmermeer kans op een cadeaukaart om nog een keertje uit eten te gaan bij hun favoriete restaurant.

 

Ook interesse in een lokale cadeaukaart? Misschien zijn we al actief in jouw gemeente. Neem anders vrijblijvend contact op voor meer informatie en tips.