Gemeente Amstelveen kiest lokale cadeaukaart als blijk van waardering

Amstelveense medewerkers in de huishoudelijke hulp en het Wmo- en leerlingenvervoer ontvangen een bedankje van wethouder Marijn van Ballegooijen.

uitreiking amstelveens cadeau

Het initiatief is gericht op een groep van ongeveer 840 personen die zich dagelijks inzetten in de huishoudelijke hulp of in het Wmo- en leerlingenvervoer, niet alleen de chauffeurs maar bijvoorbeeld ook de planningsmedewerkers. Waarom?

Hoge werkdruk en kritiek

Van Ballegooijen legt uit: “De hulpen in het huishouden werken soms onder hoge werkdruk. Maar het is zo belangrijk dat ze er zijn voor Amstelveners die het nodig hebben. En dat geldt zeker ook voor de Wmo-chauffeurs en de chauffeurs in het leerlingenvervoer. Daar is vaak kritiek op, maar de chauffeurs zelf zijn niet degenen die problemen veroorzaken. Zij doen dit werk met hart en ziel en verdienen hiervoor waardering.”

In het zonnetje

Als blijk van waardering geeft de gemeente Amstelveen deze 840 toegewijde medewerkers stuk voor stuk een Amstelveens Cadeau in een prachtige giftbox in de stijl van de gemeente. De eerste cadeaukaarten werden door de wethouder persoonlijk uitgereikt bij zorgcentrum Brentano in ‘t Huis aan de Poel, waar ook Angelique Schuitemaker, bestuurder van Brentano, en Marco Duut, directeur van zorgaanbieder Zorgsamen, aanwezig waren.

 

De zes aanwezige huishoudelijke medewerkers benadrukten hoe dankbaar hun werk is: “Je bouwt een band op met de mensen waar je thuiskomt en het geeft voldoening ze een schoon huis te bezorgen.” Alle overige medewerkers ontvangen hun Amstelveens Cadeau via de betrokken zorgaanbieders.

amstelveenscadeaugemeente

Warm gebaar richting lokale gemeenschap

Het Amstelveens Cadeau als attentie is niet alleen een mooi gebaar richting de huishoudelijke medewerkers en chauffeurs, maar ook naar de ondernemersgemeenschap van Amstelveen. De medewerkers genieten met het Amstelveens Cadeau van lokale producten en belevingen bij de aangesloten ondernemers, die hen warm zullen ontvangen. Door te kiezen voor de lokale cadeaukaart, steunt de gemeente deze lokale ondernemers en onderstreept ze de waarde van samenwerking en gemeenschapszin binnen Amstelveen.